Turistična agencija Trud
Japonska - češnje in Expo v Osaki
Prenesi PDF

Japonska - češnje in Expo v Osaki

Dežela vzhajajočega sonca med tradicijo in znanstveno fantastiko - vključeni tradicionalni japonski obroki

Zagotovljen odhod
Od 10.04. do 22.04.2025

že 3.590€

Cene in doplačila

Japonska, ko cvetijo češnje

Cene

  • Najmanj 20 potnikov 3.590€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do odhodnega letališča in nazaj, namestitev v hotelih 3*** z zajtrkom, 8 x kosilo ali večerja (tradicionalna hrana, enohodni meniji), vse avtobusne in železniške prevoze po Japonski, vstopnine in oglede s slovenskim vodnikom ter lokalnimi spremljevalci, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 650 evrov, vstopnica in metro za EXPO.

Japonska, ko cvetijo češnje

Japonska - na eni strani še vedno vpeta v tradicijo in stare običaje, na drugi futuristična mesta in tovarne robotov. Klasični stereotipi in predstave o deželi - mravljišča pridnih delavcev, japonski turisti s fotoaparati, na drugi strani pa umirjena gora Fuji in arhitekturni tempeljski biseri. Pa seveda nesrečna Hirošima, ekspresno hitri vlaki, tudi potresi in orkani, vedno bolj priljubljeni suši... Tokrat bo Japonska še posebno privlačna, saj jo bomo obiskali v času cvetenja češenj, kar velja za poseben praznik...

Češnje
Japonska v času cvetenja češenj

1. dan

Ljubljana-Japonska

Odhod proti bližnjemu letališču ter polet z vmesnim postankom proti Japonski.

Preberi več
Tokio

2. dan

Tokio

Popoldanski pristanek v Tokiu in prevoz do hotela. Možnost prvega spoznavanja mešanice super modernih nebotičnikov in poslovnih zgradb ter bolj umirjenih in tradicionalnih kotičkov, templjev. Čaka nas Odaiba ob tokijskem zalivu ...

Preberi več
Češnje Japonska

3. dan

Tokio

Zajtrk. Po Tokiu se bomo premikali z metrojem. Obiskali bomo različne predele mesta. Od zunaj si bomo ogledali cesarsko palačo, kjer prebiva cesarjeva družina, vstop je namreč rezerviran samo zanje. Obdaja jo visok zid s trnjavs...

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

4. dan

Tokio-gora Fuji-Suwa-Matsumoto

Zajtrk. Odpeljemo se proti morda najbolj prepoznavnem japonskemu simbolu, gori Fuji. Z avtobusom se lahko povzpnemo na 2305 metrov višine, če nam vremenske razmere to dovoljujejo (sicer kakšno postajo nižje). Na poti je del cest...

Preberi več
Kurashiki

5. dan

Matsumoto-Takayama

Zajtrk. Matsumoto leži v izjemno kmetijsko razviti pokrajini, kje odlično uspeva japonski hren wasabi, ki je kot začimbo Japonci dodajajo k mnogim jedem. Sprehodimo se po farmi med nasadi in zaključimo v trgovini, ki nam ponuja ...

Preberi več
Hirošima

6. dan

Takayama-Širakavago-Kanazawa-Kyoto

Zajtrk. Zjutraj se sprehodimo do živahne tržnice, ki je ena od znamenitosti Takayame. Ponuja predvsem dosti zelišč, rdečih jabolk, lokalne zelenjave, riževih zvitkov. Zraven nje je največja stara zgradba Jinya, nekdanja regional...

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

7. dan

Kyoto

Zajtrk. Dan začnemo s templjom Fushimi Inari s tisočerimi vrati Tori, skozi katere bomo vstopali po potki skozi celi park. To je tempelj vsakodnevnih dogodkov, romanj, molitev. Inari v obliki lisice nas pozdravi na vsakem koraku...

Preberi več
Kyoto

8. dan

Kyoto-Hirošima

Zajtrk. Mesto je kot en sam velik muzej. Tu je kar sedemnajst spomenikov, ki spadajo v Unescovo kulturno dediščino. Ogled bomo nadaljevali z gradom iz obdobja šogunata Tokugova. Na srečo so takratni vladarji bili veliki ljubitel...

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

9. dan

Hirošima-Okayama

Po zajtrku si ogledamo Hirošimo, nesrečno mesto, kjer so Američani 6. avgusta 1945 odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini. Izstopimo pri preživeli kupoli Genbaku, obiskali bomo muzej, ki nam bo dal pregled vseh podrobnosti pred,...

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

10. dan

Okayama-Kurašiki-Himeji-Osaka

Zajtrk. Okayama slovi po svojem fantastičnem parku Korakuen, ki je med tremi najlepšimi na Japonskem. Očarala nas bo umetnost japonskega vrta in prefinjenost kombiniranja najpomembnejših elementov narave: vode, kamenja, zelenja ...

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

11. dan

Osaka – EXPO 2025

Zajtrk. Po želji si lahko ogledate mesto ali pa obiščete svetovno razstavo Expo 2025. Ta izjemen sejem bo potekal od 13. aprila do 13. oktobra 2025. Glavna tema razstave bo "Ustvarjanje skupnosti prihodnosti - življenje v harmon...

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

12. dan

Osaka-Evropa

Zajtrk. Dopoldne še nekaj prostega časa, nato odhod na letališče in polet proti Evropi.

Preberi več
Japonska v času cvetenja češenj

13. dan

Ljubljana

Pristanek na enem od bližnjih letališč ter še prevoz do odhodnih krajev.

Preberi več
1 Ljubljana-Japonska
2 Tokio
3 Tokio
4 Tokio-gora Fuji-Suwa-Matsumoto
5 Matsumoto-Takayama
6 Takayama-Širakavago-Kanazawa-Kyoto
7 Kyoto
8 Kyoto-Hirošima
9 Hirošima-Okayama
10 Okayama-Kurašiki-Himeji-Osaka
11 Osaka – EXPO 2025
12 Osaka-Evropa
13 Ljubljana
13 Days

Japonska - češnje in Expo v Osaki

13 Days

1. dan

Ljubljana-Japonska

Odhod proti bližnjemu letališču ter polet z vmesnim postankom proti Japonski.

Japonska v času cvetenja češenj

2. dan

Tokio

Popoldanski pristanek v Tokiu in prevoz do hotela. Možnost prvega spoznavanja mešanice super modernih nebotičnikov in poslovnih zgradb ter bolj umirjenih in tradicionalnih kotičkov, templjev. Čaka nas Odaiba ob tokijskem zalivu s kipom svobode in legendarni Mavrični most, ki ga tudi prevozimo. Tokio je gotovo mesto, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Opazili bomo že tudi prve češnjeve cvetove. Nočitev.

Tokio

3. dan

Tokio

Zajtrk. Po Tokiu se bomo premikali z metrojem. Obiskali bomo različne predele mesta. Od zunaj si bomo ogledali cesarsko palačo, kjer prebiva cesarjeva družina, vstop je namreč rezerviran samo zanje. Obdaja jo visok zid s trnjavskim jarkom in prekrasen park. Eden najstarejših budističnih templjev je Asakusa Kannon, ki ga prav tako obiskujejo množice domačinov, čar pa mu daje tudi čudovit vhod Kaminarimon. Le streljaj vstran se elegantno pne Skytree stolp, ki je nekakšna kopija Eifflovega stolpa. Za kosilo si bomo privoščili ramen, ikonično japonsko jušno jed s pšeničnimi rezanci, ki se na Japonskem od regije do regije razlikuje po svojih specifikah. Glavni faktorji razlikovanja so bujoni (mesne jušne osnove) in dodatki. Sprehodili se bomo čez trg Shibuya, kjer nas pozdravi najprej kip Hachika, ki še vedno čaka svojega lastnika. Z vrha ogromne železniške postaje bomo opazovali množice ljudi na cestnem prehodu Shibuya crossing, ki ga letno prečka 3.5 milijone ljudi. Povzpnemo se na razgledni stolp v predelu Šindžuku in če bomo imeli srečo z vremenom, bomo tudi od tu videli Fuji.Ste za hrano pripravljeno na način tempura ali morda najbolj prepoznavno juho z rezanci, ramen? Nočitev.

Češnje Japonska

4. dan

Tokio-gora Fuji-Suwa-Matsumoto

Zajtrk. Odpeljemo se proti morda najbolj prepoznavnem japonskemu simbolu, gori Fuji. Z avtobusom se lahko povzpnemo na 2305 metrov višine, če nam vremenske razmere to dovoljujejo (sicer kakšno postajo nižje). Na poti je del ceste, ki pove pozdravno pesem mogočnemu vulkanu. Slika te svete gore krasi stene mnogih japonskih stanovanj in če nam bo vreme naklonjeno, bomo goro Fuji tudi sami ujeli s svoj fotoaparat. Nadaljujemo med nasadi breskev do narodnega jezera Suwa. Tu je tudi eno redkih vinorodnih območij Japonske in zato so znani po okusnih rozinah. Ustavimo se najprej pri manjšem jezeru Kavaguči, od koder je najlepši razgled na Fuji. Po želji obiščemo pravo japonsko čajnico, kjer nam predstavijo čajni obred in matcha (v prahu) čaj tudi poskusimo. Sprehod ob jezeru. Ustavimo se za kosilo na poti. Ustavimo se najprej pri jezeru Suwa, kjer spijemo kavico. Vožnja do Matsumota. Nočitev.

Japonska v času cvetenja češenj

5. dan

Matsumoto-Takayama

Zajtrk. Matsumoto leži v izjemno kmetijsko razviti pokrajini, kje odlično uspeva japonski hren wasabi, ki je kot začimbo Japonci dodajajo k mnogim jedem. Sprehodimo se po farmi med nasadi in zaključimo v trgovini, ki nam ponuja wasabi v obliki paste, svežega korena, prahu, kot začimbo, kot zelenjavo, v čipsu, riževih krekerjih, olju, keksih, sladoledu in čokoladi. Nato nas pot vodi proti japonskim Alpam, kjer bomo v objemu visokih gora občudovali reke, slapove, gore in po možnosti sneg. Prihod v Takayamo. Za kosilo bomo jedli sobo, kar je japonska beseda za ajdove rezance. Specialiteta nekoliko višje ležečih krajev, kjer je ajda bolje uspevala. V hladnih zimskih mesecih se streže v vroči sojini juhi, medtem ko v vročih poletnih mesecih strežejo hladne na bambusovi podlogi, zraven pa dodajo še sojino juho, v katero rezance pomakamo. Za vse pohodnike teče nad mestom zanimiva tempeljska pot, dolga 3.5 km. Vije se mimo desetih templjev in svetišč, vrtov domačinov, krasnih cvetličnih nasadov, rastlinjakov do glavnega mestnega parka. Ponuja veliko foto točk, vključuje tudi mestni gozd, ki predstavlja pljuča in srce Takayame med vikendi. Če imate raje umetnost, boste navdušeni nad Muzejem umetnosti in zgodovine, ki vas bo podrobneje seznanil s samim mestom, njegovimi običaji, zgodovino, načinom življenja lokalnih družin in umetnostjo. Takayama je tudi mesto izjemno spretnih obrtnikov, posebno znani so umetelno izdelani splavi, ki jih uporabljajo med znamenitim festivalom. Mesto je znano po onsenih, japonskih termalnih kopališčih. Možnost kopanja. Nočitev.

Kurashiki

6. dan

Takayama-Širakavago-Kanazawa-Kyoto

Zajtrk. Zjutraj se sprehodimo do živahne tržnice, ki je ena od znamenitosti Takayame. Ponuja predvsem dosti zelišč, rdečih jabolk, lokalne zelenjave, riževih zvitkov. Zraven nje je največja stara zgradba Jinya, nekdanja regionalna vladno palača iz obdobja Edo, v katero vstopimo in pogledamo stari zapor, sodišče, skladišče riža, park, sprejemno sobo, sobo za goste in sobo za velike mestne odločitve. Ogledamo si stari del Sanmači, imamo tudi nekaj prostega časa za kakšen nakup, skodelico čaja... Znani so poulični prodajalci sušija, ki ga odlično kombinirajo z domačo govedino. Takayama je tudi mesto varilnic sakeja, riževega vina. V eno od teh bomo zavili in ga degustirali. Čaka nas hribovito japonsko podeželje z mnogimi rodovitnimi polji in nasadi elegantne japonske cedre kriptomerije, ki nas očara z idiličnimi prizori klasične Japonske. Od tu prihaja najboljša govedina otoka. Povzpnemo se na 350 metrov nadmorske višine in med potjo občudujemo zasnežene vrhove japonskih Alp. To je podeželski predel Japonske in posebna značilnost okoliških krajev so stare kmečke hiše s strmimi slamnatimi strehami iz pampaške trave, ki so varovale prebivalce pred snegom. S suho travo tudi pletejo klobuke in ostale izdelke. Okolje je prav idilično, večina starih hiš je pod varstvom Unesca. Obiskali bomo hišo Wada, kjer so živeli voditelji mesta. Hiša na bo ponudila vpogled v arhitekturo, dekoracijo, pohištvo hiše bogatega trgovca svile, riža in soli. Širakavago je majhno mestece z očarljivim starim delom, kjer se tudi sprehajamo med lesenimi hiškami, lokali, tu so stare varilnice sakeja. Mesto je odlično izhodišče za alpiniste in pohodnike. Za kosilo si privoščimo slavne krokete Hida Furukawa. Ti okusni in hrustljavi kroketi iz krompirja in mesa so narejeni iz odlične govedine in krompirja iz pokrajine Hida in Hokaida. Odhod proti Kanazawi, kjer se bomo sprehodili po stari četrti Higashi Chayagai, kjer so bile nekoč doma gejše ter po samurajski četrti Nagamachi. Dan zaključimo v Kyotu. Nočitev.

Hirošima

7. dan

Kyoto

Zajtrk. Dan začnemo s templjom Fushimi Inari s tisočerimi vrati Tori, skozi katere bomo vstopali po potki skozi celi park. To je tempelj vsakodnevnih dogodkov, romanj, molitev. Inari v obliki lisice nas pozdravi na vsakem koraku in je ščitil trgovce, krojače, obrtnike. Njegov simbol je snop riža in ključ. Da bi odgnali nesrečo, mu domačini okoli vratu obešajo rdeče ali bele predpasnike. Štiri kilometre dolga pot nam ponuja krasne razglede, tempeljske zgradbe, vrata in emo – lesenico tablico, kamor lahko napišemo svoje prošnje. Ob vznožju gore Otowa bomo obiskali tempelj Kiyomizu, ki ga imajo zaradi lepe okoliške narave zelo radi tudi domačini in je nasploh izredno veličasten. Nudi nam najlepši razgled na mesto in neskočno sprehajalnih poti. Danes imamo za kosilo Takoyaki - koščki hobotnice v testu, spečene v posebni posodi, ki ustvari majhne kroglice takoyaki. Mali kroglasti prigrizki so nato premazani z omako (podobno worcestrski), majonezo in posuti z zeleno čebulo. Popoldan se sprehodimo po Gionu, četrti gejš, kjer bomo njihovo elegantno hojo z malo sreče morda uzrli tudi sami. Prepoznali jo boste po ličenju in barvah. V lokalnem dialektu jim rečejo geiko, učiteljici pa maiko. Gion nam ponuja nizke hiške s posebno arhitekturo, ikebane, cehovsko specializirane uličice (izdelovalci pahljač, dežnikov, kipcev, Shibari torbic, keramičnih izdelkov, nožev), utrip študenskih druženj po zelenicah mesta, neoklasicističen teater Minamiza, specializiran za predstave kabuki. Sledi prosti čas. Zvečer lahko po želji obiščete predstavo (v kolikor je na programu posebnega gledališča za gejše) s povzetki tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti, kjer vidimo tudi tradicionalno nošo gejš. Z gejšo se sicer lahko dogovorite tudi za privat zmenek ali čajanko. Kyoto je odlično mesto za okušanje vrhunske govedine, kostanjevega pireja in tofuja. Nočitev.

Japonska v času cvetenja češenj

8. dan

Kyoto-Hirošima

Zajtrk. Mesto je kot en sam velik muzej. Tu je kar sedemnajst spomenikov, ki spadajo v Unescovo kulturno dediščino. Ogled bomo nadaljevali z gradom iz obdobja šogunata Tokugova. Na srečo so takratni vladarji bili veliki ljubitelji umetnosti, ki jo mi lahko dandanes občudujemo v grajskih sobanah. V mestu je delovala šola Kano, ki je dala najboljše umetnike skozi zgodovino in ti so delali v glavnem za dvor. Ogledali si bomo tudi rezidenčni del, kjer so vladarji živeli in sprejemni del, ki je danes galerija umetnosti. Sprehodili se bomo po grajskem parku, do posebne vrste sakure z visečimi vejami skoraj do tal. Danes smo za kosilo izbrali hrano, pripravljeno na način tempura. To so lahki in puhasti ocvrtki in so japonski doprinos svetovni kuhinji ocvrtih živil. S testom obdani morski sadeži in zelenjava so tradicionalno pečeni v sezamovem olju in postreženi z malo soli ali pa s sojino juho, v katero ocvrtke pomakamo. Ogled nadaljujemo v templju Kinkakuji ali Zlatem paviljonu, ki ima strehe prekrite z zlatom in je eden najlepših v vsej deželi. Nedaleč oddaljeni tempelj in park Ryoanji pa je najbolj znan po svojem značilno oblikovanem peščenem vrtu, kjer Japonci meditirajo in čakajo na svoje razsvetlenje. Tukaj je delovala tudi ena največjih šol zen budizma. Odhod s šinkansenom v Hiroshimo, eno najimenitnejših mest v deželi. Nočitev.

Kyoto

9. dan

Hirošima-Okayama

Po zajtrku si ogledamo Hirošimo, nesrečno mesto, kjer so Američani 6. avgusta 1945 odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini. Izstopimo pri preživeli kupoli Genbaku, obiskali bomo muzej, ki nam bo dal pregled vseh podrobnosti pred, med in povojnega časa v mestu. V njem je stotine eksponatov, ekranov z zgodbami, napisi in mislimi preživelih, simulacij atomske bombe. Na koncu še sprehod skozi spominski park, posvečen vsem žrtvam te katastrofe. V parku prodajajo pisane origamije, iz katerih otroci iz celega sveta izdelujejo papirnate žerjave, kot simbol miru v prihodnje. Tu gori tudi večni ogenj. Za kosilo bomo poskusili mestno specialiteto, palačinko z zeljem in mesom ali morskimi sadeži, okonomiyaki. Zavili bomo v center Okonomiyaki mura, kjer jih bodo pripravljali in spekli pred vami. Dogodek za oči in usta. Zapeljali se bomo do pristanišča, od koder se s trajektom zapeljemo do otočka Miyajima, kjer stoji svetišče Itsukushima. Sprehod do torija v vodi, tamkajšnja »plavajoča rdeča vrata« veljajo za eno od treh najbolj fotogeničnih točk na Japonskem. Na otoku kraljuje javor in okoli otoka vse do Hirošime je polno gojišč školjk ostrig, ki jih tu pripravijo na mnogo načinov. Za spominek boste z otoka lahko s seboj odnesli tradicionalno žlico za riž ali pecivo v obliki javorjevega lista. Tu je doma tudi limona, ki je prisotna v vsaki jedi in pijači. Vožnja proti Okayami. Nočitev.

Japonska v času cvetenja češenj

10. dan

Okayama-Kurašiki-Himeji-Osaka

Zajtrk. Okayama slovi po svojem fantastičnem parku Korakuen, ki je med tremi najlepšimi na Japonskem. Očarala nas bo umetnost japonskega vrta in prefinjenost kombiniranja najpomembnejših elementov narave: vode, kamenja, zelenja in stavb. Vse je skreirano z namenom. Odhod v Himeji, kjer nas čaka ogled najlepšega in najbolj obiskanega japonskega gradu z elegantno arhitekturno zasnovo. Glavni petnadstropni stolp in druge manjše stolpiče obkroža jarek, obrambni zidovi z linami za topove in puščice. Najprej se bomo sprehodili skozi park, se povzpeli do osrednje stavbe in prehodili vsa nadstropja, da bi dobili pravi vpogled v arhitekturo gradu in razumeli njegovo obrambno funkcijo nekoč. Po ogledu sledi pot v Kurašiki, enega najlepših japonskih malih mestec, ki je kot nalašč za »peš« ogledovanje, za sprehode med kanali in lesenimi hišami v starem delu mesta... Na Bršljanovem trgu je veliko prijetnih trgovinic, restavracij... Včasih so bila tu skladišča riža, ki je prihajal v mesto na čolnih, ki danes prevažajo turiste. Za kosilo bomo zavili v gostilno, kjer je hrana običajno postrežena na majhnih krožnikih in si jo gostje delijo, kar spodbuja druženje. Kurašiki je danes mesto džinsa in modra barva je preplavila mesto. Obiskali bomo tradicionalno japonsko hišo družine Ohashi iz začetka 18. stoletja, potomcev samurajev in tako dobili vpogled v njihov tradicionalni način življenja. Najprej bomo opazili okna, ki so zatemnjena z belim papirjem, nato se bomo čudili tatamiju iz riževe slame, na katerem spijo Japonci, spoznali skrivnosti družinskih grbov in pogledali prav vsak kotiček v hiši. Vožnja proti Osaki. Nočitev.

Japonska v času cvetenja češenj

11. dan

Osaka – EXPO 2025

Zajtrk. Po želji si lahko ogledate mesto ali pa obiščete svetovno razstavo Expo 2025. Ta izjemen sejem bo potekal od 13. aprila do 13. oktobra 2025. Glavna tema razstave bo "Ustvarjanje skupnosti prihodnosti - življenje v harmoniji z naravo", kjer se bodo predstavljali inovacije in rešitve za trajnostni razvoj. Obiskovalci bodo imeli priložnost raziskovati različne paviljone držav in podjetij, ki bodo prikazovali napredne tehnologije, kulturne prakse in trajnostne projekte. Poleg tega bo Expo ponudil pestro izbiro kulturnih dogodkov, umetniških instalacij in kulinaričnih užitkov. Kdor se svetovne razstave ne bi želel udeležiti, se lahko odpravi na raziskovanje Osake in okuša japonsko kulinariko oziroma ga izkoristi za obisk katerega od muzejev ali nakupovalnega centra. Zvečer se morda vsi skupaj sprehodimo po živahni četrti Dotonbori, kjer lahko preživitmo kako urico v karaoke barih. Nočitev.

Japonska v času cvetenja češenj

12. dan

Osaka-Evropa

Zajtrk. Dopoldne še nekaj prostega časa, nato odhod na letališče in polet proti Evropi.

Japonska v času cvetenja češenj

13. dan

Ljubljana

Pristanek na enem od bližnjih letališč ter še prevoz do odhodnih krajev.

Japonska v času cvetenja češenj

Japonska - češnje in Expo v Osaki

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Kalifornija in narodni parki Zagotovljen odhod
Most Golden gate - San Francisco
Kalifornija in narodni parki
Potovanje med nepozabnimi narodnimi parki in utripom milijonskih velemest

Od 3.150€

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

S katero agencijo na Japonsko?
s katero agencijo na japonsko

S katero agencijo na Japonsko?